• HUCOFIN Corporate Finance, onafhankelijk adviesbureau op het gebied van bankzaken van ondernemingen
 • HUCOFIN Corporate Finance, onafhankelijk adviesbureau op het gebied van bankzaken van ondernemingen
 • HUCOFIN Corporate Finance, onafhankelijk adviesbureau op het gebied van bankzaken van ondernemingen
 • HUCOFIN Corporate Finance, onafhankelijk adviesbureau op het gebied van bankzaken van ondernemingen
 • HUCOFIN Corporate Finance, onafhankelijk adviesbureau op het gebied van bankzaken van ondernemingen

Bedrijfsfinanciering

Het verkrijgen van een financiering is een vak apart. Met 37 jaar bankervaring verzorgt Hucofin Corporate Finance voor u de juiste financiering. Als 'Bankiers zonder Bank' zijn wij de specialisten voor uw bedrijfsfinancieringen.

Financiële bedrijfsanalyse

Banken willen cijfers zien. En bankiers hebben een eigen methode om die te beoordelen. Hucofin heeft 37 jaar werkervaring in het bankvak opgedaan. Hucofin beschikt daarbij over professionele analyseprogrammatuur die ook door banken wordt gebruikt in hun analyses. Wordt de Bank de Baas.

Financieringsadvies MKB

In aansluiting op onze financieringsanalyse geven wij advies over hoe (naar onze mening) uw optimale financieringsconstructie er uitziet. Wij hebben hierbij oog voor een gezonde verdeling tussen eigen vermogen, leningen op (middel-) lange termijn en rekening courantkrediet. 

Herfinanciering onderneming

Een auto krijgt regelmatig een onderhoudsbeurt. Ook voor uw bankzaken is het goed om periodiek te controleren of alles nog voldoet. Uw bedrijf verandert snel, maar ook in de financiële wereld volgen de ontwikkelingen zich snel op.

Financieringsbegeleiding

Financiering is de kern van de dienstverlening van HUCOFIN | Corporate Finance. In de afgelopen zeven jaar hebben wij een 100% score in de realisatie van bancaire financieringen. Al onze financieringsaanvragen hebben geleid tot één of meerdere offertes. Hucofin kan u als specialist op dit terrein begeleiden.

Haalbaarheid financiële aanvraag, Bankpaspoort

Hoe groot is de kans van slagen van uw financieringsaanvraag? Heeft het wel zin om nu het hele traject te doorlopen? Het verkrijgen van een financiering is een proces dat vaak maanden in beslag neemt. En als het nu wordt afgewezen, staat u voor de komende jaren op achterstand.

Werknemersparticipatie

Met dank aan de crisis hebben sommige oude financieringsbronnen weer aan populariteit gewonnen. Enkele daarvan zijn vanuit een andere behoefte ontstaan. De werknemersparticipatie is daar één van.

Alternatieve financiering

Dankzij de kredietcrisis zijn er nieuwe initiatieven ontstaan. De bank zal in de toekomst steeds minder vaak de enige financier zijn binnen een onderneming. In toenemende mate zal door middel van het stapelen van financieringsbronnen de totale behoefte worden ingevuld. Bekijk enkele financieringsbronnen.

Bankbegeleiding

Het kredietverleningsproces bij banken is de laatste jaren steeds professioneler geworden. Tot enkele jaren geleden sprak je de bank alleen bij een kredietverhoging. In de jaren daarna kwam de accountmanager hooguit één keer per jaar langs voor de jaarcijfers en 'een kopje koffie'.

Groeifinanciering

Niet zelden is het de fase van (extreme) groei die zorgt voor een financieringsbehoefte. Of het nu komt door een autonome groei of een overname, er komt extra druk op de financiele positie van de onderneming.

Klanten & Hucofin

Ervaringen van onze klanten met onze diensten

 • Erik Pijnenburg, Directeur KUBUS B.V.

  'Ik wilde al enige tijd mijn medewerkers extra gaan betrekken bij het bedrijf door hen de mogelijkheid te bieden om via een werknemersparticipatieregeling mede eigenaar te worden.'

  Wil van Beek, CEO ZND Holding B.V.

  ‘We werden regelmatig benaderd door de banken met het verzoek om met ons zaken te doen. Om te kijken wat de diverse banken te bieden hadden, hebben we besloten om onder begeleiding van Hucofin een bankenronde te doen'

  Gerard Velings, Directeur Aquadeck B.V.

  ‘In 2007 hebben we een financiering aangetrokken voor ons nieuwe pand. Dankzij de begeleiding van Hucofin konden we kiezen uit verschillende bankaanbiedingen.'

 • Jeroen Fase, Directeur Telermaat

  ‘Na de realisatie van de financiering merkten we dat er bij de bank behoefte was aan periodieke informatie. Meer dan alleen de begroting en de tussentijdse cijfers.’